Rubberprofielen

Rubber wordt op ontzettend veel manieren gebruikt en rubberproducten komen bijna overal voor, zonder dat je dat in de gaten hebt. Rhimex is gespecialiseerd in rubberprofielen. Of het nu gaat om afdichting rubber, raamrubbers of bijvoorbeeld deurrubbers, wij helpen je graag aan het juiste profiel voor de toepassing die je voor ogen hebt. We hebben een uitgebreide kennis van rubber profielen en leveren meer dan 9000 soorten profielen vanuit EU-voorraad. Als een standaard profiel niet voldoet, maken we een rubberprofiel op maat.

Over welke toepassing of welk rubberprofiel heb jij meer informatie nodig? We adviseren je graag!


Onze rubberprofielen op een rij  

Rubberprofielen zijn er in allerlei maten, vormen en materialen. Dit maakt het een zeer veelzijdige productgroep. Zo zijn er zelfklemmende kantprofielen, hoekprofielen, U-profielen en bijvoorbeeld T-profielen. 

 

Bekijk hier onze rubberprofielen:

Kantprofielen

Waar worden rubberprofielen eigenlijk voor gebruikt?

Bij het gebruik van rubberprofielen kun je bijvoorbeeld denken aan stalen kozijnen of deuren, profielen als tochtstrips en ook aan stootrubbers voor een boot. De profielen worden gebruikt voor afdichting of afwerking. In de carrosseriebouw worden profielen gebruikt voor motorluiken en busluiken. Eigenlijk zijn er te veeltoepassingen om ze allemaal op te noemen voor dit veelzijdige product!

Lees meerNatuur- of synthetisch rubber?

De naam "rubber" komt van het Engelse woord voor wrijven: "to rub", vanwege de mogelijkheid tot het uitwrijven van potloodlijnen. Rubber is een polymeer, een emulsie die wordt gewonnen uit rubberbomen. Dit is natuurrubber. In 1910 wist een Russische chemicus een synthetisch rubber te maken en na de Tweede Wereldoorlog nam de productie hiervan een grote vlucht.

De verschillende synthetische rubber producten hebben ieder hun eigen specialiteit. De één is goed bestand tegen hitte, de ander is bijvoorbeeld ozon- en UV bestendig. Bij ons kun je terecht voor verschillende rubber materialen, zoals bijvoorbeeld EPDM, TPE, NBR en siliconen rubberprofiel. We hebben de verschillende materialen op een rij gezet. 

Lees meer

‎Rubber profielen snel geleverd!‎

‎1. Informatie‎

‎Wij helpen je graag met de juiste keuze en vertellen je over de verschillende producten en toepassingen.‎

‎2. Offerte‎

‎Op basis van jouw wensen ontvang je een scherpe offerte op maat.‎

‎3. Levering‎

‎Na akkoord van de offerte ontvangt je de gewenste producten direct van de fabriek.‎

Rhimex Rubberprofielen.com

Oprichter, eigenaar en drijvende kracht van Rhimex B.V. is René Hummelman. ‎‎ ‎
‎ ‎
‎René begon zijn carrière als jonge verkoper in een bedrijf dat carrosseriematerialen voor bestelwagens, touringcars, bussen etc. verkocht. Zijn primaire interesse is altijd het oplossen van problemen voor zijn klanten geweest en met zijn uitzonderlijke technische inzicht en kennis van de mogelijkheden van rubberprofielen heeft hij veel klanten geholpen.‎

‎Lees meer!Wil je meer weten?

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.

Splits e-mailadressen met een komma.