14 February 2023

Valentine's Day. The day of love. Perhaps not a day when you immediately think of rubber... or maybe you do.

Our rubber profiles are available in appropriate red, but we supply many more (bright) colours. For example, silicone rubber profiles are available in many colours, and these rubbers are also resistant to very high (300°C) and very low (-60°C) temperatures. They have a long life and can be produced according to FDA standards for use in the food industry, for example.

TPE, short for Thermoplastic Elastomer, is also available in more colors than just black or gray. This artificial rubber is elastic at room temperature and can withstand great stretch or pressure. When heated, it becomes soft (thermoplastic). These rubber profiles are highly resistant to ageing, oxidation, they are weather, ozone and acid resistant and flexible.

We are happy to tell you more about our profiles. Take a look at our website or send us an e-mail at info@rhimex.com share our knowledge!


08 Februari 2023

Het is deze week prachtig winters weer, met vroeg in de ochtend witte rijp op de velden en overdag een fijn zonnetje. Zo komen we februari wel door!

De winterse temperaturen leken ons een mooi moment om onze siliconen profielen eens nader te belichten! Het mooie van deze profielen is namelijk dat ze heel goed bestand zijn tegen lage, maar ook extreem hoge temperaturen. Dit kan variëren van -60°C tot wel 300°C!

De siliconenrubbers blijven lang flexibel, hebben een lange levensduur en zijn goed bestand tegen weersinvloeden. Het rubber kan in vele (felle) kleuren (zoals deze blauwe), maar ook transparant geproduceerd worden.

Siliconen profielen kunnen worden geproduceerd van een FDA-goedgekeurde compound met een hoge scheur- en treksterkte, voor bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie.

Wilt u meer informatie over onze rubberprofielen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u er graag over!


19 januari 2023

‎Rhimex levert vanuit fabrieken in de EU ruim 5000 rubberprofielen uit voorraad. Verlijmde of gevulkaniseerde hoeken, opblaasprofielen, en profielen in verschillende kleuren zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

Mocht het rubberprofiel dat u zoekt niet voorkomen in ons ruime assortiment, dan kunnen we het voor u op maat laten maken, in specifieke lengtes of bijvoorbeeld in frames. Voor €95 maken we voor u een werktuig voor precies dat rubberprofiel dat u nodig heeft. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag!
29 november 2022

Hoor wat tocht daar kind'ren,
Hoor wat tocht daar kind'ren,
Hoor wat tocht daar zachtjes langs het raam...?

De feestdagen komen eraan, te beginnen met Sinterklaas, en dan willen we binnen gezellig warm bij elkaar zitten. Tocht is dan een ongewenste gast!

Onze rubberprofielen, zoals dit zelfklevende D-profiel van schuimrubber, zijn hét middel om ramen en deuren af te dichten zodat er uitsluitend aan de deur wordt geklopt, hard geklopt, zacht geklopt, maar niet langs de deur wordt getocht.

Kijk voor meer informatie over onze rubberprofielen op onze website en neem contact met ons op. We helpen u graag verder, maar eerst wensen we u een gezellig warm Sinterklaasweekend.

WWW.RHIMEX.COM 


15 november 2022

Last van rillingen vanwege tochtende ramen?

Er is een oplossing in de vorm van onze (zelfklevende) renovatie raam- en deurprofielen. Hiermee worden de ramen weer perfect winddicht gemaakt en verliest u geen kostbare warmte in huis of uw bedrijfspand.

We adviseren u graag over de mogelijkheden! Kijk op onze website of stuur vrijblijvend een mail aan info@rhimex.com


08 november 2022

 Iedereen wordt geraakt door de hoge energieprijzen. Naast het aloude oer-Hollandse onderwerp "het weer" is energieverbruik op dit moment het gespreksonderwerp van de dag. Bij de koffiemachine worden tips uitgewisseld over maatregelen om te besparen, variërend van gedragsveranderingen (minder lampen aan, minder warm water gebruiken) tot aanpassingen in huis.

In veel oudere woningen is warmteverlies door tocht bij de ramen een probleem. Het is onaangenaam en er gaat kostbare warmte verloren. Dat is zonde!

Een goede raamafdichting kan dit probleem grotendeels voorkomen of oplossen. Onze renovatieprofielen zijn geschikt voor vele soorten raamsystemen, zowel hout, aluminium, kunststof en staal.

Kijk eens op www.Rhimex.com voor meer informatie en neem contact met ons op. We helpen u graag verder zodat u er lekker warm bij zit deze winter! 

30 juni 2022

Je vindt onze rubberprofielen ook overal!

Rubberprofielen zijn onmisbaar in de transportsector. We leveren dan ook al jaren aan producenten van stadsbussen, touringcars, treinen en trams. Met onze profielen is al menig deur of luik waterdicht en fraai afgewerkt!

De toepassing van rubberprofielen is zeer veelzijdig. Ook in de levensmiddelen industrie, windmolen industrie, carrosserie- en trailerbouw, scheepsbouw en plaatverwerkende industrie hebben we tevreden klanten.

Bent u een ontwikkelaar of engineer of op een andere manier betrokken bij het vervaardigen van een product en heeft u een rubberprofiel nodig ter afdichting of afwerking, neemt u dan contact met ons op, we helpen u graag aan het juiste profiel! Bij Rhimex bent u verzekerd van persoonlijk contact en deskundig advies.

WWW.RHIMEX.COM


26 mei 2022

Waterstof is de toekomst!

Afgelopen maandag waren we te gast bij de onthulling en doop van de waterstofboot van het Hydro Motion Boat team van de TU Delft. Na jaren van ontwikkelen van boten op zonne-energie, heeft het team de mogelijkheden van waterstof onderzocht en de eerste vliegende waterstofboot gemaakt.

We zijn trots een klein steentje te hebben mogen bijdragen aan deze prestatie!

Bent u ook bezig met het ontwerpen of ontwikkelen van een product en heeft u een afwerking of afdichting nodig? Met onze rubberprofielen zijn de mogelijkheden eindeloos. We denken graag met u mee.

Kijk eens op www.rhimex.com voor het aanbod, en neem contact met ons op. We helpen u graag!


23 mei 2022

Siliconen profielen zijn heel geschikt voor toepassingen in hitte en kou, en ze zijn uitermate UV-bestendig.

Voor één van onze klanten hebben we bijvoorbeeld siliconen profiel geleverd voor LED-strips in Dubai. Het oude materiaal dat de klant gebruikte ging kapot door de felle zon en hij zocht een duurzamere oplossing, en die konden we hem bieden.

We leveren siliconenprofielen in verschillende transparantie, en in allerlei kleuren.


31 January 2022

If you need a seal for an engine hatch, bus hatch, (industrial) windows or doors, in shipbuilding, or do you need a finish in a cabin, ventilation system or trailer, then you have come to the right place.

 For all these applications and many others, we can advise you on the right rubber profile.